10 Νοε 2015

Η παραγγελιά! - της Τζένης Σουκαρά


Και που λες…

Και από χώρα του  «δεν πληρώνω -δεν πληρώνω και του δανείζομαι εσαεί»  τραγουδάμε άπαντες Βανδή «Στα έδωσα όλα και έμεινα στον άσσο»…

Δηλώσεις, δεσμεύσεις  και προγνώσεις....

 
 πέφτουν έξω, αναγνώστη μου!
Χωρίς συνέπεια ,χωρίς συνέχεια και δίχως πειθώ, παρακολουθούμε καθημερινά διαβεβαιώσεις, υποθέσεις ,διαγνώσεις και δεσμεύσεις να  καταρρέουν μπροστά σε μια ιδιότυπη αριστερή πραγματικότητα πρωτόγνωρη, που αρέσκεται αρχικά στο χάιδεμα χτένισμα  – χωρίστρα   του «άμαχου πληθυσμού» και κατόπιν στον σκληρό αιφνιδιασμό του.

Κυβέρνηση ,λαός και χρέος παραληρούν !

Κυβέρνηση αριστεροδεξιοκρατούσα, λαός ψηφίσας αριστερούς  κυβερνώντες να εφαρμόσουν δεξιά πολιτική και χρέος δυσθεώρητο πιάνει την ανηφόρα.

Και μέσα στον πυρετό της ζάλης τούτης , μας κόλλησαν  το «πωλητήριο» οι δανειστές , σαν να ήταν  χιλιάρικο  στο κούτελο  του τελευταίου μπουζουξή  της εθνικής οδού!

Η παραγγελιά σε νέα έκδοση!

Για έναν ζεϊμπέκικο χορό ,βαρύ κι ασίκικο ,με γύρους και τα χέρια ορθάνοιχτα ..
Να δείχνουν τον ορίζοντα και την άνευ όρων  παράδοση..
Για έναν ζεϊμπέκικο χορό βαρύ, με τα μάτια να χαμηλώνουν την ώρα της εξαγοράς .
Με το βλέμμα να βουρκώνει  την ώρα της οπισθοχώρησης .

Κι εσύ μου μιλάς  αγάπη μου για ισοδύναμα! Μετανάστευσαν και αυτά με το τελευταίο καραβάνι για το Βορρά !Από το μονοπάτι που δεν έχει νάρκες! Μόλις εχθές το έμαθες και αυτό Αλέξη!

Η παραγγελιά σε νέα έκδοση!

Για το μνημόνιο που το πήραμε προίκα για τρία  έτη συναπτά και που αιφνιδίως έγιναν είκοσι, τσακίζοντας την υπομονή , το πείσμα και την θέλησή μας. Συνθλίβοντας τις ελπίδες μας.
Για το χρέος που εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα μεγέθη και τώρα ξεχρεώνεται σε είδος..

Κι εσύ πατριώτη μου, αξιωματούχε, που  μιλάς ακατάπαυστα προσπαθείς άκαιρα (;) ,ανόητα και επικίνδυνα να διαχωρίσεις στο κουρασμένο και οργισμένο πλήθος την γενοκτονία από την εθνοκάθαρση, τι επιδιώκεις άραγε;
Η παραγγελιά σε νέα έκδοση!

Με το δάκτυλο του εισβολέα τεντωμένο να επιλέγει τον χορευτή και να του υποδεικνύει πως θέλει τους γύρους συνεχείς ..
Κι εκεί στην περιδίνηση, αλλάζουν οι ταγοί , τα  λόγια τα  διάσπαρτα ,οι δεσμεύσεις και οι διαβεβαιώσεις! Θολώνει ο νους!

Κι ύστερα εσύ πατριώτη μου αξιωματούχε, διάβαζε τάχα μου Άρη Βελουχιώτη ακατάπαυστα ,να το δω , να το πιστέψω , να εγερθώ, να εισέλθω σε ψυχική ανάταση!

Αυτόν τον ζεϊμπέκικο θα τον χορέψουμε, όμως ,μαζί !

Είναι παραγγελιά κι όχι επιλογή!

Με βήματα βαριά! Με βλέμμα χαμηλωμένο την ώρα που θα ξεπουλιέται καρέ καρέ, η δημόσια περιουσία. Που τα «Κόκκινα δάνεια θα φέρνουν πυρετό!
Με το κορμί κυρτό ,κουβαλώντας την δική μας αρματωσιά την ώρα της μετάβασης! Σκύβοντας και θρηνώντας σιωπηλά  για το παρόν μας .
Ακολουθώντας τον ρυθμό …Υπολογίζοντας στα τελευταία μέτρα!

Κι εσύ πατριώτη μου αξιωματούχε μέσα στην κοσμοχαλασιά, βρίσκεις τον χρόνο να χαρίσεις την δυνατότητα επιλογής στον στρατό να καρφιτσώσει τους Άγιους προστάτες του στους ώμους …
Μόνο τον συμβολισμό εισπράττω ! Λογικά άλματα δικά σου δεν δύναμαι! Φοβούμαι!

Μέσα από αυτόν τον ζεϊμπέκικο χορό  και στις ατέλειωτες στροφές ελπίζω στην κάθαρση του μεθυσμένου!

Εκεί στην τελευταία φιγούρα! Στην  τελευταία πράξη του δράματος!
Όταν τα χέρια θα απλωθούν χωρίς να παραδίδονται!
Όταν τα χέρια πλέον θα χαράζουν τον δικό μου ορίζοντα!


aixmi.gr