12 Ιαν 2016

Ποιοι κρύβονται πίσω απο τους εμπρησμούς των κάδων στην Κόρινθο;


Νέα κρούσματα εμπρησμών κάδων απορριμμάτων σημειώθηκαν στην πόλη της Κορίνθου την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016, τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου στις 5:00 π.μ.).Τα περιστατικά εμπρηστικών επιθέσεων συνέβησαν σχεδόν ταυτόχρονα και εξαιτίας αυτών...
 
 καταστράφηκαν συνολικά έντεκα (11) κάδοι στο κέντρο της πόλης, συγκεκριμένα επί των οδών Δερβενακίων, Αράτου, Κολοκοτρώνη και Σίνα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, η οποία ειδοποιήθηκε έγκαιρα, αντιμετώπισε όλα τα περιστατικά αποτελεσματικά, προχωρώντας στην κατάσβεση των εστιών φωτιάς που προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές στους κάδους απορριμμάτων.

Λίγο αργότερα, επιτόπου βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Χρήστος Μελέτης και σε σύντομο χρονικό διάστημα η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου καθάρισε τους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Στη συνέχεια ο Δήμος προέβη σε αναφορά προς την Ασφάλεια Κορίνθου, η οποία δρομολόγησε τις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται στη διαδικασία του εντοπισμού των δραστών. Προανάκριση για τα περιστατικά διενεργείται και από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.

Επ΄ ευκαιρία του γεγονότος αυτού, η Δημοτική Αρχή Κορινθίων παρακαλεί τους συνδημότες, σε περίπτωση που εντοπίσουν ανάλογα περιστατικά, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Αστυνομική Διεύθυνση στο τηλέφωνο 100 ή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι πολίτες, να αποφεύγουν να τοποθετούν στους κάδους απορριμμάτων στάχτες από τζάκια ή άλλα εύφλεκτα υλικά που αποτελούν εστία πρόκλησης ζημιών ή πυρκαγιών των κάδων.