21 Απρ 2016

Αντίδραση στις μονομερείς ενέργειες ή "φιρμάνι" με αριθμό πρωτοκόλλου; Γράφει η Τζένη Σουκαρά


Νέο διάγγελμα του Περιφερειάρχου προς τους κυβερνώντας εχθές, στο οποίο υπογραμμίζεται η άρνηση του Δεσποτάτου του Μορέως να ανεχθεί, να αποδεχθεί και εν τέλει να υποδουλωθεί σε μονομερείς ενέργειες της κυβερνήσεως, που έχουν να κάνουν με την έλευση προσφύγων και εγκατάστασή τους στην Περιφέρεια του...Περιφερειάρχου!

Από το μύνημα, που εστάλη προς άπαν το δημοσιογραφικό σύμπαν της Πελοποννήσου και του κράτους των Αθηνών, συμπεραίνουμε ότι :

 α) Του περιήλθε  η ύποπτη πληροφορία μέσω αγγελιοφόρου - αξιωματούχου και μάλιστα ως ειλλημμένη απόφαση, θαρρώ, γι αυτό και ο Περιφερειάρχης Πέτρος τους στέλνει το φιρμάνι  με το ύφος και την αυστηρότητα ενός   Ντάϊζελμπλουμ ή μιας  Βαλκουλέσου στο αρρενωπό, ότι δεν θα ανεχθεί  μονομερείς ενέργειες και ο νοών νοήτο! 
(Τι καρφί και αυτό μέσα στης διαπραγμάτευσης της παραζάλη!)

β) Στο πίσω μέρος των προβολέων τώρα! Για να ομιλήσει ο Περιφερειάρχης έτσι, τα πράγματα δεν πάνε καλώς! Και με αυτό το "φιρμάνι", που έχει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου, καθαρίζει από την ευθύνη της ειλλημμένης απόφασης.

γ) Παρακαλούμε θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δεποτάτο του Μορέως, να δημοσιεύσει ο Περιφερειάρχης Πέτρος τον χάρτη  των ενεργειών που έχει φτιάξει, καθώς επίσης και τα υποδεικνυόμενα σημεία εγκατάστασης και φιλοξενίας των προσφύγων, ώστε να στηρίξουμε την διαμαρτυρία του και να διαλαλήσουμε την νοικοκυροσύνη του!
Παρακαλούμε, επίσης, να μας εξηγήσει, τι εννοεί, όταν λέει, ότι φοβάται για κοινωνικές εκρήξεις. Προφανώς, γνωρίζει και τους τόπους εγκατάστασης.

Ειδάλλως 

δ) Αυτή η αντίδραση του Περιφερειάρχου θα μας θυμήσει πολύ εκείνην την άλλη επιστολή διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση του Κέντρου Φυλαξης Αλλοδαπών Κορίνθου .
Καθ' ότι, τότε, πέραν αυτής, τίποτα άλλο δεν συνέβη και δεν χαλάσαμε τόσο τις καρδιές μας. 

Αντιθέτως, η επιστολή έμεινε στα πρακτικά και το Κέντρο μας σβερκώθηκε!