26 Αυγ 2016

Federer: "Ελπίζω να πάρει το US Open o Nadal"

Ο Roger Federer παραχώρησε μια συνέντευξη στα πλαίσια της προώθησης του Laver Cup, στην οποία υποστήριξε ανοιχτά τον Rafael Nadal, για το US Open αυτής της χρονιάς.


Θυμίζουμε, πως ο Federer δε θα αγωνιστεί στο αμερικανικό Grand Slam για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια!

"Το 2008 είχα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο διπλό στο Πεκίνο και λίγες εβδομάδες αργότερα κατέκτησα το US Open. Ελπίζω, πως ο Rafa θα μπορέσει να κάνει το ίδιο", δήλωσε ο Federer για το Nadal, που πριν από λίγες μέρες αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο διπλό στο Ρίο, μαζί με τον Marc Lopez.

Ο Federer, o oποίος διατηρεί καλές φιλικές σχέσεις με τον Ισπανό, είχε κερδίσει 5 συνεχόμενους τίτλους στη Νέα Υόρκη, από το 2004 έως το 2008, δεν κατάφερε όμως να επιστρέψει στον θρόνο του από τότε. Πέρσι ήταν φιναλίστ, ενώ φέτος δε θα αγωνιστεί στο Flushing Meadows, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.

"Θα ήθελα να πάω στη Νέα Υόρκη, αλλά όχι κάτω από αυτές τις συνθήκες", είπε ο Ελβετός, ξεκαθαρίζοντας πως το σώμα του δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε ένα γεμάτο Grand Slam. "Θα μου κοστίσει πολύ αυτή η απουσία και ποτέ δεν πίστευα πως θα είχα μια χρονιά σαν κι αυτή στην καριέρα μου", συμπλήρωσε ο 35χρονος πρωταθλητής, ο οποίος αναγκάστηκε να βάλει τέλος στη σεζόν του από τον Ιούλιο!

Το Laver Cup, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2017 στην Πράγα, στις 22-24 Σεπτεμβρίου, και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σε αυτό οι Federer και Nadal. Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα, ο "Βασιλιάς" είπε, πως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, να αγωνιστούν μαζί και στα διπλά, οι δυο πιο εμπορικοί τενίστες όλων των εποχών.


















ΠΗΓΗ: tennisnews.gr