27 Σεπ 2016

Δώστε τα όλα


by To Skouliki Tom
Σε συνέχεια του φορολογικού πολυνομοσχεδίου, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο και συμπεριλάμβανε τη δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων με θητεία


 99 ετών, ψηφίζεται απόψε στη Βουλή ακόμα ένα υπέροχο πολυνομοσχέδιο, που (ανάμεσα σε άλλα) προβλέπει την υπαγωγή της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και άλλων 352 ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, προκειμένου να πάρουμε τη δόση των 2,8 δις.

Βέβαια, όλα αυτά είναι προσωρινά, αφού, όπως είπε ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να τιμήσει τις υπογραφές του και όταν στο δρόμο προς το σοσιαλισμό δυναμώσει, θα τα πάρει όλα πίσω μαζί με τη Σμύρνη και την Αγιά Σοφιά.

Υπομονή άλλα 99 χρόνια, αδέλφια! Άλλες 882 δόσεις έμειναν ακόμα! Μετά θα είναι όλα ξανά δικά μας!

Το μόνο που δεν τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το συμβόλαιο με το λαό που είχε υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτό δεν πρόβλημα, αφού τώρα, που η τιμή του νερού θα φτάσει την τιμή της ηρωίνης, θα το ρίξουμε όλοι στα ναρκωτικά, οπότε δεν αποκλείεται να κάνουμε πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ, τη στιγμή που το νερό ιδιωτικοποιείται, η κουβέντα που κυριαρχεί στο διαδίκτυο περιστρέφεται γύρω από το Σαββίδη, που μπήκε στο διαγωνισμό ως λαγός για να δώσει πολλά λεφτά ο Αλαφούζος, στον Καλογρίτσα που μπήκε ως λαγός για να παγιδευτεί τελικά ο Σαββίδης και διάφορα άλλα συνωμοσιολογικά που είναι εντελώς στο μουνί οποιουδήποτε σοβαρού κι αξιοπρεπούς ανθρώπου.

Έχουν μαζευτεί οι λύκοι και διαπραγματεύονται τη λεία τους με τσοπάνη τον Παππά, ενώ τα πρόβατα από κάτω τσακώνονται, ποιος από τους λύκους θα φτιάξει το καλύτερο μαντρί - τι έγραψα πάλι ο πούστης!

Μην σπρώχνεστε, πατσαβουράκια. Όλοι θα πάρετε σειρά για σφαγή.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αναμένεται να φέρει υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή του νερού, ελλιπή προστασία από μολύνσεις, ανύπαρκτες επενδύσεις, διαφθορά, απάτες και φυσικά μονοπώλιο στο πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, αλλά ευτυχώς οι σωλήνες και τα φρεάτια θα μείνουν όλα δικά μας.

Μόνο το νερό θα αγοράσουν τα κορόϊδα.


ΕΛΑ ΞΥΔΑΚΙ ΤΩΡΑ ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΚΕΡΔΑΜΕ ΓΕΙΑ.

Με λίγα λόγια, το νερό θα γίνει μπίζνα στα χέρια ενός (ή περισσοτέρων), που θα αποφασίζει για την ποσότητα και την ποιότητα του νερού που θα καταναλώνουμε. Δεν ξέρω, αν υπάρχει κάτι πιο χυδαίο στον κόσμο του καπιταλισμού από αυτό.

Αναρωτιούνται πολλοί, γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά, γιατί δεν κατεβαίνει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί, ούτε τώρα που του παίρνουν το νερό.

Θέλω να θυμίσω σε όλους αυτούς, ότι ο κόσμος (όχι όλος φυσικά) κατέβηκε και διαμαρτυρήθηκε και ξανακατέβηκε και ξαναδιαμαρτυρήθηκε και ψήφισε ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ και τελικά τίποτα δεν έγινε.

Τίποτα δε θα γίνει ούτε τώρα, όσος κόσμος κι αν μαζευτεί σήμερα στις 6 στο Σύνταγμα - που μακάρι να μαζευτούμε εκατοντάδες χιλιάδες.

Αλλά δε θα μαζευτούμε. Δε θα μαζευτούμε, γιατί ξέρουμε, ότι το κάνουμε καθαρά για εθιμοτυπικούς λόγους. Για να πούμε, ότι ήμασταν εκεί.

Με πορειούλες, συγκεντρωσούλες, απεργιούλες και εκλογούλες, δεν γίνεται τίποτα. Θέλει σαμποτάζ.

Ούτε αυτό όμως βλέπω να γίνεται. Αλλά, πιστέψτε με, θα γίνει.

Θα γίνει, όταν θα έχουν τελειώσει όλα. Όταν δεν θα υπάρχει τίποτα πια να ξεπουληθεί, για να πάρουμε την επόμενη δόση που δεν θα έρθει ποτέ.

Δώστε τα όλα λοιπόν. Δώστε το νερό, τις λίμνες, τα ποτάμια και τις θάλασσες, μέχρι να μη μείνει όρθιο τίποτα.

Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο.

Και μετά βλέπουμε.

Τώρα ακούστηκα σαν γραφικός Σαραμάγκου αλλά δε γαμιέται.

Εδώ που φτάσαμε...


(Ανήθικο δίδαγμα: Η ξένη – ή ελληνική - εταιρεία που θα αγοράσει τις αντίστοιχες δημόσιες, δε θα έχει καμία ευθύνη για τα δίκτυα – και ίσως αυτό να το έχετε ξανακούσει. Η επισκευή τους και η συντήρησή τους θα συνεχίσει να είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους. Όμως το κράτος δε θα έχει πια έσοδα από την εμπορία του νερού. Οπότε θα πρέπει να απορροφούνται πόροι από άλλους τομείς για κάθε επισκευή. Και ποιος τομέας του δημοσίου έχει πλεονάσματα; Κανείς, μόνο ελλείμματα.
Τουτέστιν, ότι σε λίγα χρόνια η ποιότητα του νερού των πόλεων θα είναι εφάμιλλη εκείνης του νερού του ποταμού Γάγγη.
Αυτό φυσικά θα ευνοήσει και τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού, αφού τότε μόνο εμφιαλωμένο θα μπορούμε να πίνουμε, μέχρι τουλάχιστον να αναπτύξουμε αντισώματα ισχυρά όσο των Ινδών.
Η επεξεργασία του νερού από την εταιρεία θα περιοριστεί στη χλωρίωσή του (αν φυσικά δεν προτιμήσουν να το εμφιαλώσουν και να το πουλήσουν σε μεγαλύτερες αγορές. Δική τους θα είναι η εμπορία, ό,τι θέλουν θα το κάνουν.)
Η τιμή αυτού του υπερχλωριωμένου λασπόνερου θα αυξηθεί (όπως έχει συμβεί σε κάθε προηγούμενη περίπτωση) έως και 400%. Πόσα πληρώνετε για νερό τώρα; 80 ευρώ; Και παραπονιέστε; Σε λίγα χρόνια θα πληρώνετε 320 ευρώ και αυτό το νερό δε θα είναι καν πόσιμο.
Όσον αφορά τον μη-αστικό πληθυσμό τα πράγματα θα είναι χειρότερα.
Η «εμπορία των υδάτων» θα ανήκει αποκλειστικά στην εταιρεία. Και όταν λέμε «ύδατα» δεν εννοούμε μόνο το νερό της βρύσης, αλλά όσο νερό υπάρχει στην ελληνική γη!
Όμβρια ύδατα, πηγαία ύδατα, ακόμη και ποτάμια και λιμναία.
ΌΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ!

- Γελωτοποιός, Οι έμποροι των νερών και των εθνών)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Αν θέλετε να μάθετε χρήσιμα πράγματα σχετικά με το νερό και την ιδιωτικοποίησή του, αφιερώστε 100 λεπτά από τη ζωή σας για να δείτε το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ "ΣΤαγώνες" της Νέλλης Ψαρρού.)

Δώστε όλα τα like σας στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges