19 Οκτ 2016

ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ


ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Νέες μεγάλες κινητοποιήσεις ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων, που έγιναν


σήμερα Τετάρτη 19/10/2016 στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, συνέβαλαν μαζί με την αποχή των συμβολαιογράφων στην μη διενέργεια πλειστηριασμών.

Στη Θεσσαλονίκη η μαζική κινητοποίηση απέτρεψε με δυναμικό και μαχητικό τρόπο (σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό) τη διενέργεια πλειστηριασμού χωραφιού, που επέμενε να πραγματοποιήσει χωρίς άδεια του συλλόγου της η ίδια η πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων της πόλης.

Στις κινητοποιήσεις που έγιναν στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, οι συμμετέχοντες φώναζαν μεταξύ άλλων τα εξής συνθήματα:

«Κράτος, ΕΕ και τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες!», «Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη!», «Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί Θα είμαστε στους δρόμους για την ανατροπή!», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή! Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή!!», «Έξω από τα σπίτια τα κοράκια!», «Αρπάξατε τα σπίτια, πουλάτε τη ΔΕΗ, στο τέλος θα πουλήσετε και την Ακρόπολη!».

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε μαζικό μπλοκ διαδηλωτών και κλιμάκιο μελών της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε. Επίσης, συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – το ΕΠΑΜ και από άλλες συλλογικότητες.

Στελέχη της Αριστεράς υπογράμμιζαν, ότι η νέα νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ατσαλώνει το αγωνιστικό φρόνημα των συμμετεχόντων σε αυτό το κίνημα, αλλά και όλου του λαού και της νεολαίας που κατανοούν μέσα απ’ αυτές τις νίκες την δυναμική και την χρησιμότητα των συλλογικών ενωτικών και μαζικών αγώνων για την ίδια την επιβίωσή τους και για το άνοιγμα ενός ελπιδοφόρου, εναλλακτικού στα μνημόνια, δρόμου για το παρόν και το μέλλον τους.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν την ανάγκη επαγρύπνησης του κινήματος και συνέχισης των αγώνων του κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας μέχρι την τελική κατάργησή τους. Ότι επίσης απαιτείται ο μη εγκλωβισμός αυτού του κινήματος στις παγίδες που στήνει η πανικόβλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με διάφορες εξαγγελίες της για νομοθετικές πρωτοβουλίες της, οι οποίες όμως δεν δίνουν καμία νομική προστασία στην πρώτη κατοικία και στη λαϊκή περιουσία.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης οι Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Σαραφιανός μέλη της Π.Γ της ΛΑ.Ε έκαναν στους παριστάμενους δημοσιογράφους τις εξής δηλώσεις:

Δημήτρης Στρατούλης: «Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών είχε σήμερα μια νέα νίκη με την μη πραγματοποίηση πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας, λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και αγροτών.
Οι αποτελεσματικοί αγώνες κατά των πλειστηριασμών ανεβάζουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας και την εμπιστοσύνη τους για την χρησιμότητα και την δυναμική των συλλογικών ενωτικών αγώνων τους.
Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες, τα κινήματα και τις συλλογικότητες σε κινηματική επαγρύπνηση και σε συνέχιση του αγώνα με στόχο τον οριστικό τερματισμό των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας».

Δημήτρης Σαραφιανός: «Το μήνυμα της σημερινής νέας νικηφόρας κινητοποίησης είναι ότι το κίνημα που έχει αναπτυχθεί κατά των πλειστηριασμών δεν θα πρέπει να παγιδευτεί από τους πολιτικούς ελιγμούς και τις πρωτοβουλίες μια πανικόβλητης κυβέρνησης που και αυτές δεν δίνουν καμία ουσιαστική νομική προστασία στην πρώτη κατοικία και στην λαϊκή περιουσία. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποτραπεί η μετατροπή της Ελλάδας σε Ισπανία, όπου έχασαν τα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και κατεστραμμένοι επαγγελματίες».















ΠΗΓΗ: iskra.gr