1 Δεκ 2016

Θέρμαν, Κίντμαν, Μουρ και άλλες σταρ, χωρίς ρετούς, στο ημερολόγιο της Pirelli για το 2017

«Νο makeup, no problem!». Αυτό φαίνεται να είναι το μότο του ημερολογίου ...

της Pirelli για το 2017 που παραδοσιακά κάνει την διαφορά με το concept που επιλέγει.

Το 2016 δεν είδαμε γυμνό ή μοντέλα να φωτογραφίζονται, αλλά γυναίκες που άλλαξαν την οπτική της κοινωνίας για διάφορα ζητήματα και άφησαν την δική τους, ισχυρή σφραγίδα στον τομέα τους. Ξεχώρισε η Amy Schumer, της οποίας το ταλέντο στην κωμωδία αναδείχθηκε το 2015 και κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο της βραβείο Emmy. Oι πρωταγωνίστριες του ημερολογίου πόζαραν στον φακό της Annie Leibowitz.
 
To ημερολόγιο της Pirelli για το 2017 κάνει και πάλι την διαφορά και φιλοξενεί 14 ηθοποιούς που ξεχωρίζουν με την παρουσία τους στον κόσμο του θεάματος.






Η Jessica Chastain (Miss Sloane), η Penélope Cruz (Zoolander 2), η Nicole Kidman (Lion), η Rooney Mara (Lion), η Helen Mirren (Collateral Beauty), η Julianne Moore (Kingsman: The Golden Circle), η Lupita Nyong'o (Queen of Katwe), η Charlotte Rampling (The Sense of an Ending), η Léa Seydoux (It's Only the End of the World),η Uma Thurman (The Brits Are Coming),η Alicia Vikander (The Light Between Oceans),η Kate Winslet (Collateral Beauty), η Robin Wright (Wonder Woman) και η Zhang Ziyi (Run for Love) φωτογραφήθηκαν ποζάροντας στον φακό του Peter Lindbergh. Ο Peter Lindbergh ήθελε τα μοντέλα του χωρίς photoshop ή airbrushing για το ημερόλογιο του 2017.






«Ήθελα να μεταφέρω ένα άλλο είδος ομορφιάς. Το παρόν σύστημα της κατανάλωσης προσφέρει ένα συγκεκριμένο είδος ομορφιάς, βασισμένο στην τελειότητα και την νεότητα. Εγώ μέσα από το concept της φωτογράφισης για το φετινό ημερολόγιο, θέλω να μεταφέρω ένα άλλο μήνυμα και να εκφράσω τον πραγματικό κόσμο που είναι μακριά από αυτά που προσφέρει η διαφήμιση σήμερα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο φωτογράφος. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο, σε πέντε διαφορετικές πόλεις: το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Los Angeles, τη Νέα Υόρκη και το Le Touque.



«Είναι εκπληκτικό να βλέπει κάποιος τη Νικόλ Κίντμαν να φωτογραφίζεται τόσο διαφορετικά για πρώτη φορά. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Το διασκέδασα πολύ. Κανείς δεν έχει φωτογραφηθεί έτσι στον φακό μου, ποτέ ξανά.