25 Ιουν 2017

Φέντερερ από άλλο πλανήτη


Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος!
Με μια ολοκληρωτική και κυριαρχική εμφάνιση, ο Ρότζερ Φέντερερ διέλυσε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και κέρδισε τον 9o του τίτλο στο Gerry...


Weber Open του Χάλε, πηγαίνοντας για το Wimbledon με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία! 

Ενας τρομερός Ρότζερ Φέντερερ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο γρασίδι και κατατρόπωσε έναν τενίστα πολύ υψηλών προδιαγραφών, όπως είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-1, 6-3 σε μόλις μια ώρα αγώνα κατακτώντας το ένατό του τρόπαιο στην αγαπημένη του διοργάνωση!

Ο Ελβετός τενίστας κατάφερε να συνδυάσει όλα όσα ήθελε από ένα τουρνουά προετοιμασίας πριν από το Wimbledon!

Αφ'ενός να πάρει ματς στα πόδια του και μετά να καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τίτλο κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που, θυμίζουμε, τον είχε αποκλείσει πέρσι τέτοια εποχή επό το γερμανικό Όπεν.

Αυτός είναι ο τέταρτος φετινός τίτλος του Ροτζ, σε μια σεζόν που δεν αγωνίστηκε καν στο χώμα, δείγμα του πόσο καλά αποτελέσματα έχει μέσα στο 2017.

Αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας για τον "Βασιλιά" πριν από το τρίτο Grand Slam της χρονιάς στο οποίο βαδίζει ως μεγάλο φαβορί με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Αντι Μάρεϊ να μην είναι σε καθόλου κατάσταση και τον Ναδάλ να είναι μεν σε τρομερή φόρμα αλλά στο γρασίδι το παιχνίδι του καταπονείται όσο πουθενά αλλού.

Το ματς είχε μόνο ένα όνομα: και αυτό ήταν του Μαέστρου!

Πολλοί περίμεναν μια μεγάλη μάχη, με τον Φεντ να έχει δυσκολευτεί σε αρκετά παιχνίδια του αυτήν την εβδομάδα, αλλά μόνο αυτό δεν συνέβη.

Παίζοντας σε αυτόματο πιλότο και σχεδόν άψογα, ο Ροτζ εξουδετέρωσε πρώτα απ'όλα πλήρως το σερβίς του Ζβέρεφ πριν κυριαρχήσει και από την βασική γραμμή και με σύμμαχο το πάντα αξιόπιστο σερβίς του, δεν είναι απορίας άξιο πώς έφτασε τόσο ανετα σε μια τόσο μεγάλη νίκη.

67% ποσοστό σε πρώτα σερβίς είχε ο Ρότζερ με το εντυπωσιακό 93% σε κερδισμένους πόντους εκεί, ενώ το συνδύασε με το ανεκτό 50% σε κερδισμένους πόντους από τα δεύτερα.

Σίφουνας μπήκε στο ματς ο "Μαέστρος" και με οργιαστικές διαθέσεις έφτασε με το καλημέρα σε διπλό break στο 3-0 στέλνοντας τον Ζβέρεφ από την αρχή στο καναβάτσο.

Το κακό για τον Γερμανό ήταν, ότι δεν μπόρεσε να βρει καθόλου ρυθμό στο σερβίς του και με τον Ρότζερ να σερβίρει σε όλο το ματς σχεδόν τέλεια, η αποστολή του έγινε "Mission Impossible".

Ο Φεντ δίχως να αφήσει ο πόδι από το γκάζι, παρέδωσε μαθήματα τένις στον 20χρονο τενίστα ολοκληρώνοντας το πρώτο σετ με το επιβλητικό 6-1.

Σαφώς πιο βελτιωμένος στο δεύτερο σετ, ο Σάσα μπόρεσε να μην αφήσει τον Ρότζερ να "αλωνίζει" στο σερβίς του αλλά από την άλλη, δεν μπόρεσε και πάλι να προκαλέσει ζημιές στο σερβίς του αντιπάλου του.

Μόνο ένα break point δημιούργησε σε όλο τον αγώνα το οποίο έμεινε ανεκμετάλλευτο και όταν το σετ έφτασε στα κρίσιμα game, η εμπειρία του κατόχουν 18 Major τίτλων ξαναμίλησε.

Εκανε break στο 3-2 και καβάλα στο άλογο, δεν άφησε τον Ζβέρεφ ούτε καν να διανοηθεί να επιστρέψει στο ματς και έκλεισε έναν μονόπλευρο τελικό σε μόλις 53 λεπτά απολαμβάνοντας το standing ovation ενός κοινού που τον λατρεύει έστω και αν κέρδισε τον αγαπημένο τους Σάσα.

Συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά και στον 20χρονο Γερμανό, που έχει δείξει φέτος πόσο πολύ έχει ολοκληρωθεί σαν παίκτης έχοντας κατακτήσει τρεις συνολικά τίτλους και συμμετάσχει σε πέντε τελικούς.

Federer (Switzerland) beat Zverev (Germany) 6-1 6-3


Κώστας Αϊτάκης