29 Νοε 2017

Ο Τσίπρας πήγε στην Γερμανία και πιέζει Μέρκελ και Σουλτς να συγκυβερνήσουν


Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, να ταξιδέψει στο Βερολίνο, για να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάρτιν Σουλτς να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να μπει τέλος στην πολιτική κρίση στην Γερμανία.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει, πριν από μερικές ημέρες, στο τηλέφωνο με τον Μάρτιν Σουλτς και του είχε πει, πως ο ίδιος είναι...


υπέρ του Μεγάλου Συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών.

Βλέποντας πως Σουλτς και Μέρκελ κάνουν τους δύσκολους, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ταξιδέψει στο Βερολίνο, για να βάλει μια τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βερολίνο, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να κλειδώσει την Μέρκελ και τον Σουλτς σε ένα δωμάτιο και να μην τους βγάλει, αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

«Θα τους αφήσω κλειδωμένους ακόμα και 17 ώρες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο κρατικό κανάλι της Γερμανίας, ενώ απείλησε, πως, αν Μέρκελ και Σουλτς δεν τα βρουν, θα σκίσει το Μνημόνιο.

Η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει έκπληξη στη γερμανική κοινωνία και δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί που πιστεύουν, πως η Γερμανία χρειάζεται έναν καγκελάριο με την πυγμή του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί νοιάζεται τόσο πολύ, να δημιουργηθεί κυβέρνηση στην Γερμανία, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε, πως, επειδή η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση, η Ελλάδα έχει μείνει ακυβέρνητη, αφού δεν υπάρχει κανείς να του δίνει εντολές.
«Υπάρχει κίνδυνος, να βγούμε από τα Μνημόνια και να καταστραφούμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον εμβρόντητο Γερμανό δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι μόνο υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία αλλά και υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία.

Το μόνο που προβληματίζει τον Αλέξη Τσίπρα στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, είναι, πως η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, ενώ τον ίδιο προβληματισμό έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net