19 Φεβ 2018

Φέντερερ 97 καρατίων!

Ο Ρότζερ Φέντερερ έφτασε τους 97 επαγγελματικούς τίτλους νικώντας πανεύκολα τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον τελικό του 500ριου τουρνουά στο Ρότερνταμ σε μια καταπληκτική για αυτόν...


εβδομάδα στην Ολλανδία απ’όλες τις απόψεις!
Ηρθε στο Ρότερνταμ με αρχικό στόχο να καταλάβει και πάλι τη Νο1 θέση στον κόσμο, αλλά δεν σταμάτησε εκεί!

Ο Ρότζερ Φέντερερ έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και στο Ολλανδικό Όπεν, που τελείωσε ιδανικά για αυτόν, μιας και κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο εκεί μετά το επιβλητικό 6-2, 6-2 κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Ελβετός τενίστας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αφού έγινε ο γηραιότερος αθλητής που φτάνει το Νο1 στον κόσμο, πλέον έχει 97 τίτλους καριέρας και έχει στόχο αρχικά να τους… εκατοστήσει και μετά να ξεπεράσει το αφάνταστο δύσκολο αριθμό των 109 τροπαίων, που πέτυχε, σε μια εντελώς διαφορετική για το τένις περίοδο, ο Τζίμι Κόνορς!

Ο τελικός της Κυριακής ήταν πανεύκολη υπόθεση για τον “Βασιλιά”, μιας και ο Ντιμιτρόφ ήταν κατά πολύ κατώτερος των περιστάσεων και πέραν των αρχικών τεσσάρων game, δεν δυσκόλεψε καθόλου τον Φέντερερ.

Μαζί με την πρεμιέρα του κόντρα στον Ρούμπεν Μπέμελμανς, το ματς κόντρα στον Ντιμιτρόφ ήταν από τα ευκολότερα του Μαέστρου στο Ρότερνταμ, ενώ έγινε ο πρώτος τενίστας, που φτάνει τα τρία τρόπαια στη συγκεκριμένη διοργάνωση (2005, 2012, 2018).

Ο Ντίμι μπήκε καλά στο πρώτα games, δείγμα του ότι οι winners στο 2-2 του πρώτου σετ ήταν 7-0 υπέρ του Βούλγαρου.

Ωστόσο, μόλις υπέστη το πρώτο break, η ψυχολογία του πληγώθηκε ανεπανόρθωτα και μετά ήταν ωσεί παρών στο ματς μέχρι και τη λήξη του.

Ο Φέντερερ εν τω μεταξύ είχε στήσει το δικό του πάρτι, κάνοντας μια πολύ σοβαρή και επαγγελματική εμφάνιση και παίρνοντας επτά games στη σειρά από 1-2 του πρώτου σετ, για να προηγηθεί με 2-0 στο δεύτερο.

Ο Ντίμι φάνηκε να αντιμετωπίζει και κάποια ενόχληση στο πόδι, δείγμα του ότι κούτσαινε σε αρκετές φάσεις στο ματς, ωστόσο, άγνωστο γιατί, δεν πήρε κάποιο ιατρικό timeout.

Το σερβίς του ήταν σε κάκιστη κατάσταση, οι επιστροφές του Ροτζ και το υπόλοιπο παιχνίδι του ήταν απλά αέρινο και η κατάσταση δεν άλλαξε, με τον “Βασιλιά” του αθλήματος να τελειώνει πολύ γρήγορα και άνετα τον τελικό χάνοντας συνολικά μόλις τέσσερα games.

Φυσικά και παραμένει αήττητος στη σεζόν, έχει ήδη φτάσει τους δύο τίτλους μέσα στο 2018, ενώ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα, αν θα τον δούμε στο Ντουμπάι σε λίγες μέρες!

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η επόμενη..τζούρα που θα πάρουμε από Ρότζερ Φέντερερ, θα λάβει χώρα στο Double Sushine του Indian Wells και του Μαϊάμι, όπου είναι ο υπερασπιστής και των δύο τίτλων!

                           Γιατί είναι ο καλύτερος!

Ο Ματς Βιλάντερ έδωσε τη δική του εκδοχή, ως προς το τι κάνει τον Ρότζερ Φέντερερ ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, που η διαχρονικότητά του είναι κάτι που πολύ σπάνια συναντάται στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Γνωστός θαυμαστής του Ρότζερ Φέντερερ, ο σχολιαστής και πρώην τενίστας, Ματς Βιλάντερ, πρώτα απ’όλα συνεχάρη τον Ελβετό τενίστα, για το απίστευτο κατόρθωμα να γίνεται Νο1 στον κόσμο 14 ολόκληρα χρόνια μετά την παρθενική φορά που το κατάφερε, αλλά εξηγεί και τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό!

“Ολα έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθηση. Το γεγονός ότι ξαναγίνεται ο κορυφαίος 14 χρόνια μετά την πρώτη φορά, δεν περιγράφεται με λόγια. Για μένα, δείχνει, ότι η αγάπη του για το τένις ξεπερνάει τη διάθεση του να κερδίζει”.

“Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι αυτό, που δεν βλέπουμε. Το μεγαλύτερό του ταλέντο δεν είναι το σερβίς ή το forehand. Είναι η αγάπη του να μαθαίνει και το πάθος για το παιχνίδι. Αλλάζει τη ρακέτα του. Αλλάζει την τεχνική του στο backhand. Αλλάζει την τακτική του. Παίζει πολύ διαφορετικά σε σχέση με 14 χρόνια πριν. Θέλει να μαθαίνει, κάθε φορά που πατάει στο κορτ. Μιλάμε όλοι για τη χάρη που εκπέμπει, τον τρόπο που κινείται. Αλλά είναι αυτή η εσωτερική δύναμη, το συναισθηματικό, εύθραυστο και αόρατο κομμάτι που τον βάζει μπροστά από όλους”…



Κώστας Αϊτάκης