6 Φεβ 2018

Επαναλαμβάνεται το συλλαλητήριο της Αθήνας, για να μετρηθούν σωστά οι διαδηλωτές


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η είδηση, πως θα επαναληφθεί το συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό την επόμενη Κυριακή, ώστε να μετρηθούν ξανά οι διαδηλωτές.

Η αιτία για την επανάληψη του συλλαλητηρίου είναι ότι υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες για τον αριθμό των διαδηλωτών ανάμεσα στην Αστυνομία, τους διοργανωτές, τους πολιτικούς και χιλιάδες πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τον πόλεμο που ξέσπασε (με άλλους να λένε πως οι...


διαδηλωτές ήταν 140 χιλιάδες και άλλοι να υποστηρίζουν πως ήταν τρία εκατομμύρια), οι διοργανωτές αποφάσισαν την επανάληψη του συλλαλητηρίου.

Αυτή τη φορά, όλοι οι διαδηλωτές θα υποχρεωθούν να περάσουν από ειδικά μηχανήματα, ώστε να μετρηθούν ένας-ένας και να αποφευχθεί η διαδηλωτονοθεία.

Υπάρχει και η σκέψη, να μπει ένα συμβολικό εισιτήριο των δέκα ευρώ, ώστε τα έσοδα να διατεθούν για την κατασκευή ενός αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα σύνορα με τα Σκόπια· το άγαλμα θα έχει ύψος δυο χιλιόμετρα και θα φαίνεται και από το διάστημα.

Στο συλλαλητήριο της Κυριακής θα μιλήσει και πάλι ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά αυτή τη φορά ο λόγος του θα είναι κάπως διαφορετικός, ώστε να μην ακούσουν πάλι οι διαδηλωτές τα ίδια και βαρεθούν.

Ο Μίκης κατάλαβε πως στενοχώρησε πολύ τους αριστερούς του φίλους (και βύθισε στο πένθος τον Θύμιο Καλαμούκη), οπότε θα αλλάξει την ομιλία του, αφού οι φασίστες τον έχουν λατρέψει με αυτά που είπε την περασμένη Κυριακή και δεν κινδυνεύει να τους χάσει.
Ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει την ομιλία του με την εξής φράση:

«Αδέρφια μου κομμουνιστές, αριστεροί, δημοκράτες, ΕΑΜοβούλγαροι, κομμουνιστοσυμορίτες, αναρχοκομμουνιστές, μπαχαλάκηδες, στέλνω την αγάπη μου στους αριστεριστές που έστειλε η υπέροχη κυβέρνηση της Πρώτη Φορά Αριστερά, να ρίξουν μπογιές στο σπίτι μου, που ήταν πολύ μουντό απέξω και φωτίστηκε τώρα με το κόκκινο χρώμα της Επανάστασης…»

Στη συνέχεια, ο Μίκης Θεοδωράκης θα πει, πως δεν υπάρχει Μακεδονικό ζήτημα, πως το όνομα δεν έχει καμία σημασία (μάλιστα, για να το αποδείξει, θα αλλάξει το όνομά του από Μίκης σε Μικές), και θα τονίσει πως θα πρέπει να καταργηθούν τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, ώστε όλοι οι Μακεδόνες να ζήσουν αδερφωμένοι και να παίζουν κυνηγητό στα λιβάδια με τις παπαρούνες.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Μίκης Θεοδωράκης θα καλέσει δίπλα του στην εξέδρα τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, και θα τραγουδήσουν όλοι μαζί το «Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας», ενώ οι χρυσαυγίτες θα κάνουν χαρακίρι.




ΠΗΓΗ: pitsirikos.net