27 Μαρ 2018

Κάντο κι εσύ όπως η Πελοπόννησος!


Της Τζένης Σουκαρά
Αυτό το Βrand name της Πελοποννήσου πολύ φοριέται μου φαίνεται στας Ευρώπας και πίνεται ….σαν μπράντυ! 
Σούρτα – φέρτα η ανάπτυξη της Περιφερείας, ζαλίστηκε απο την λιποδιάλυση και τα φλάς.
Στην αρχή άμαθη και πρωτάρα ένιωσε αμηχανία απο τα ταξίδια εις την αλλοδαπή, ζώντας με μια βαλίτσα στο χέρι...


Τώρα έχει πάρει αέρα και να τη πετιέται με τα αγροτικά, τα τουριστικά, τα αεροπορικά και τα ιστορικά brand παραμάσχαλα.
Tελικώς οι εξαδέλφες Βεστφαλία και Ρηνανία την αναθάρρεψαν.
Και εκεί στην μέση της διαδρομής πριν την Περιφερειακή τράπεζα ζήλεψε την περμανάντ του Φούχτελ και είπε να συμμαχήσει για το καλό της Περιφερειακής οικονομίας.
Στην Περιφέρεια ο άνεμος πνέει ούριος εν αναμονή της καθόδου του Αλέξη.
Και γι αυτό τον λόγο δεν εισέρχεται και η δυσοσμία των απορριμμάτων εις τα δώματα της Εθνάρχου Μακαρίου.
Η Ντίνα γράφει την ατζέντα .
Απορρίμματα , ΑΟΖ, Τραπεζα, Ενεργειακή κοινότητα και ου το κάθε ταπεινό εξής! Περιφέρεια πρωταθλήτρια ακόμα και στις παρουσίες!Σύσσωμο το Υπουργικό θα την επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα για να την καταστήσει κι εδώ περιφέρεια – πιλότο ,θέλοντας να δοκιμάσει τις αντιδράσεις στελεχών, θεσμικών και λαού!
«Τώρα που είπα πιλότος ,προσέθεσε Ντίνα και την κωνωποκτονία» σημείωσε ο Πέτρος ,καθ ότι πρώτοι και σε αυτό! “Μας βλέπει ο κώνωψ και στρίβει γωνία”.
Και ξέρεις ο κώνωψ δεν ήταν παίξε γέλασε!
Παρα λίγο να ξεχαρβαλώσει την πιλοτική μηχανή της Περιφέρειας- πιλότου και έκανε την ανάπτυξη να τρέχει πίσω από τα μπατζάκια του Περιφερειάρχου, ζητώντας του να δείξει έλεος και να μην την επιδείξει στους λοιπούς συγγενείς, ως λάφυρο!
Στα χρόνια του μνημονίου, στην θηλιά του χρέους, η Πελοπόννησος διατυμπανίζει πως ξεχωρίζει (μπούστο – περιφέρεια – μέση δαχτυλίδι) και φτιάχνει το prestige της.
Συντάσσει τις προτάσεις της για την ανόρθωση της χώρας!Θα με ακούσεις Αλέξη και θα καταλάβεις γιατί το brand μου είναι all time classic!
Θα σου φτιάξω τέτοιο οδηγό διάσωσης που κάθε 27 Φεβρουαρίου θα εισέρχεσαι τον Ισθμό για να προσκυνήσεις το χώμα της Περιφερείας μου.
Τώρα που είπα Ισθμό ..Η πύλη, Περιφερειάρχα μου, δεν φτιάχτηκε!
Εν προκειμένω, έχω την αίσθηση, πως “η πύλη” μας ήτο χρήσιμη! Διαφυλάττεις την Περιφέρεια από την φυγή της ανάπτυξής της. Δευτερευόντως όποιος επιθυμεί από τους υπόλοιπους τάλαινες ανά την πατρίδα”για την λύση της εξόδου από την κρίση” θα πρέπει να περάσει απο την πύλη αυτή. Διόδια αγάπη μου! Διόδια!Κάτι θα σου βρει ο Πελοπίδας ο οικονομολόγος!
Θα πληρώσουν “οι αλλοδαποί” χαρτογιακάδες και οι εγχώριοι φωστήρες για να το λάβουν!
Ο γρίφος της αποπληρωμής του χρέους, της παύσης των δυσβάστακτων μνημονίων, του τέλους της ανθρωπιστικής κρίσης και της αρχής της ευημερίας θα φυλάσσεται σε σεντούκι μετά 24ωρων βαρδιών.
Γι αυτό διακρίνεις αναγνώστη μου το αισιόδοξο βλέμμα του Περιφερειάρχου και την ευθύγραμμη κορμοστασιά της αντιπεριφερειάρχου..
Εκεί και “ο άλλος χρησμός” της Πελοποννήσου: Παρουσία στην Κεντρική πολιτική σκηνή! Που βρίσκεται;
Στο μάσημα του …δαφνόφυλλου! Έχω κρατήσει ένα για τον Αλέξη!
moriasnews.gr