27 Μαρ 2018

Ξύδι το πολύτιμο κατά της τσουχτροτρομοκρατίας !


Να οχλήσουμε τα υπουργεία , να καθαρίσουμε με ειδικά μηχανήματα τις θάλασσες ,να δημιουργήσουμε ένα Επιστημονικό Κέντρο έρευνας και προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου» είπε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Πανταζής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Κορινθίων.
Οι τσούχτρες μπήκαν και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και πώς αλλιώς αφού έγιναν πρώτο θέμα στις τηλεοράσεις των Αθηνών αλλά και στα....


Κορινθιακά μέσα ,όταν επιστήμονες διέγνωσαν πως φέτος κάπως δύσκολα θα τις αποχωριστούμε ,με ό,τι συνεπάγεται αυτό...


Ο δήμαρχος δεν θέλησε να απαντήσει επι της ουσίας, αφού μια ομολογία τον τυραννούσε!
Ποιος φταίει για την τσουχτροκάθοδο σε τουριστική περίοδο;Κάποια σκέψη έκανε προς Τρίπολη μεριά ,αλλά την απέτρεψε τάχιστα και με αυταπάρνηση δήλωσε στο σώμα: «Για όλα φταίει ο δήμαρχος της Κορίνθου. Το παραδέχομαι.Γι αυτό και αναμένω και κινητοποιήσεις, και συλλαλητήρια κατά εμού, μήπως επηρεάσει ο θόρυβος τις τσούχτρες που στρογγυλοκάθησαν και έλθει η άνοιξη στην χώρα και η παραλία Τσακωνίκων γίνει Μπαλιμπού!»
Ως άλλος θαλασσόλυκος και ουχί ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ο Γιώργος Φαρμάκης εξανίσταται με την «τσουχτροτρομακρατία» αφού η πείρα και η αλμύρα του έχουν δώσει χρόνια τώρα τις απαντήσεις.
Τι κι αν οι τσούχτρες λοιπόν λιάζονται και κάνουν κρόουλ στον Κορινθιακό;Έχει ο καιρός γυρίσματα. Είναι νωρίς για μπάνια ακόμα , καθότι η θάλασσα παγωμένη .Φέτος η ανάγκη απαιτεί της Αναλήψεως να κάνει μπάνιο μόνο η τσούχτρα και εμείς ηλιοθεραπεία.
Διότι πώς να σου το πω συμπολίτη μου; Η τσούχτρα εάν ζεστάνει το νερό θα φύγει! Πώς είμαστε εμείς σε καύσωνα που διαπιστώνουμε πως η θάλασσα «δεν λέει σήμερα;» Έτσι!
Και η πείρα του κ. Φαρμάκη διαπιστώνει πως εκεί κατά τον Ιούλη ,όταν πιάσει ζέστη ντε, θα μας αποχαιρετήσει! Πώς; Όχι με παραδοσιακούς χορούς στην προβλήτα αλλά με τα θαλάσσια ρεύματα του Κορινθιακού ,παρά το γεγονός πως η επιστημονική διαπίστωση μιλά για μια κλειστή θάλασσα όπου πολύ εύλοκα η τσούχτρα που κάνει φαγοπότι να σου κατσικωθεί.
Αλλά και να σου κατσικωθεί , έχει την λύση ο κ. Φαρμάκης και δίνει οδηγίες προς τον άπαντα λουόμενο πληθυσμό! Γράφε:
Α) Πηγαίνεις στην παραλία με το μπανιερό σου απαραιτήτως.
Β) Έχεις αντιηλιακό οπωσδήποτε καθότι ο ήλιος δεν αστειεύεται
Γ) Κοιτάς την θάλσσα καλά. Επομένως κυάλια! Την κοιτάς μια, την κοιτάς δυο, την κοιτάς τρείς. Και εάν κρίνεις πως δεν μπαίνει η γάμπα μέσα οπισθοχωρείς και γυρίζεις στην ξαπλώστρα. Εάν κρίνεις πως μπορεί η γάμπα να μπει και αφού έχεις γλυκοκοιτάξει την τσούχτρα φιλήδονα τότε ναι! Είσελθε γενναίε κολυμβητή! Όμως ..ΟΜΩΣ…Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΦΑΡΜΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ…
Δ) Μην ξεχάσεις μαζί με το αντιλιηλιακό να έχεις μαζί σου και το ξύδι ! Ξύδι το σωτήριο για πάσα φουσκάλα, κοκκινίλα, φαγούρα και τσουχτροδάγκωμα! Θα γίνει του….μπαλσάμικου προβλέπω φέτος και θα μυρίζει όλη η παραλία σαν την σαλάτα ρόκα παρμεζάνα !
(Οι διάλογοι διεξήχθησαν στο ΔΣ Κορινθίων κατά την 23ην Μαίου 2017 και έχουν αποδοθεί με μια δόση ευχάριστης υπερβολής)
Τζένη Σουκαρά

MORIASNEWS.GR